DIREKTOR

VLASNIK ILI DIREKTOR TVRKE SREDNJE ILI MANJE VELIČINE

 

Vlasniku se ili direktoru tvrtke zaista teško staviti na mjesto zaposlenika jer se uglavnom razmišlja kako razviti posao, povećati prihod, osvojiti tržišta. S druge strane, zaposlenici razmišljaju o svojim plaćama, napredovanjima i osobnim borbama. Želite li partnera koji zna kako premostiti jaz između vas i učinkovito povezati zahtjeve i potrebe zaposlenika s očekivanjima i ciljevima organizacije?

 

Zaštitite vlastiti posao i pozicionirajte ga za širenje davanjem na važnosti aktivnostima upravljanja ljudskim potencijalima kako bi svoju tvrtku odveli korak naprijed.

 

KAKO?

 

Da bi organizacija osvojila tržište, najprije mora osvojiti zaposlenike. Jedno od potencijalno mogućih rješenja je da PRESTANETE MOTIVIRATI ZAPOSLENIKE.

 

Ljudi su prirodno motivirani. Ako vam se čini da vaši zaposlenici nisu, možda im baš vi stojite na putu.

 

Baš kao što se menadžeri moraju naučiti biti odgovorni za odluke koje donose, tako i zaposlenici moraju naučiti kako biti odgovorni nakon višegodišnjega obrazovanja i radnoga iskustva u kojima se u velikome dijelu razmišljalo umjesto njih.

 

Pretvorite dinamiku između menadžera i ne-menadžera iz dinamike odnosa roditelja i djeteta u dinamiku odnosa odraslih i odraslih. Iz odnosa u kojemu je menadžer onaj koji je odgovoran, onaj koji rješava problem i odlučuje u dinamiku u kojoj se pojedinci međusobno odnose kao partneri koji su kolektivno odgovorni za rezultate organizacije. Tada će zaposlenici imati puno veću mogućnost biti motivirani i odgovorni.

PROBUDITE ODGOVORNOST U SVAKOME POJEDINCU:

1. Definirajte posao kroz uloge, određujući svrhu i skup odgovornosti za svaku ulogu, umjesto opisom aktivnosti radnih mjesta

2. Povežite zajedničke uloge dok ne dobijete širu sliku

3. Definirajte odgovorne osobe za svaku ulogu

4. Konkretizirajte izgled uspjeha za svaku ulogu u organizaciji

5. Pratite ritam odgovornosti, prekretnice i rezultate te ih povežite sa sustavom upravljanja učinkom i nagradama.

 

Više o tome pročitajte OVDJE

 

Ne znamo je li baš ovo rješenje za vas, ali sve stvari počinju malim koracima.

© RUMAC SOLUTIONS 2021. SVA PRAVA PRIDRŽANA.